dinsdag 7 februari 2012

Mijn Favoriete Shopping Steden (van Nederland)

Hello!


Vandaag wou ik het gaan hebben over de steden waar ik het liefst winkel. Ik heb al in vele steden geshopt maar ik heb natuurlijk zo mijn favorieten. Als je nog een leuke stad-tip hebt, comments zijn maar al te welkom! 






Den Haag


Ik woon heel erg dichtbij Den Haag, dus ik ben er vaak te vinden. Ik ga vaak gewoon samen met mijn moeder maar ik ga ook vaak met de trein met vriendinnen, het station is niet heel erg ver van het Centrum. (5 / 10 minuutjes lopen)  By the way: Station heeft een Starbucks! 


Wat ik zo leuk vind aan Den Haag is dat het veel winkels heeft zoals: Zara, meerdere H&M's (met o.a H&M Divided!!!), Bershka, Pull & Bear, de Bijenkorf, Mango, Vila, Pieces, Vero Moda, Accessorize (in V&D en een eigen winkel!) New Yorker en een super super grote (Lady)STING (met zelfs een café/bar op de 1e verdieping!) ook heeft Den Haag natuurlijk de zogenoemde 'China Town' waar je in afro winkeltjes kunt neuzen voor beautyspulletjes. Naast bekende shops zijn er ook leuke kleding en schoenenwinkeltjes. Ik eet vaak een broodje bij Bakker Bart tussen het drukke shoppen door. Kortom: In Den Haag kan ik altijd heel goed slagen! 








Leiden


Leiden is ook niet heel ver van mijn huis en de ultieme: Lange dag lekker gezellig shoppen-stad. Ik vind het station van Leiden heel leuk, paar winkels en ook een Starbucks en het station zelf heeft een mooi design (modern).


Leiden heeft een hele lange winkelstraat maar ook van die gezellige 'zij straatjes' Er is ook een hele grote V&D en er zijn zat koffie & eettentjes zoals Bagels & Beans, die zit in de grote winkelstraat. Verder ziet het er heel erg gezellig uit en is het best groot dus je kunt lekker een hele dag gaan shoppen en  tussendoor koffie drinken! 







Rotterdam (Lijnbaan)


Ik kom niet heel erg vaak op de Lijnbaan in Rotterdam ondanks dat ik er ook helemaal niet ver vandaan woon. Ook ben ik er niet elke maand te vinden omdat het 2 nadelen heeft:  1. Het parkeren is ongelooflijk duur! en 2. Het is bijna altijd zoooo druk in Rotterdam. Ik ben nog nooit met de trein naar Rotterdam geweest dus ik zou niet weten of dat een goede oplossing is voor het parkeerprobleem en of het ver van de Lijnbaan lopen is.


Maargoed, naast de 2 nadelen is het een geweldige stad! Wat een winkels zeg! Elke winkel die je maar weet te bedenken (die een filiaal in NL heeft) is te vinden in Rotterdam! River Island, New Look, Monki etc. etc. Als je MOET slagen voor kleding lukt dat je echt in Rotterdam, voor de gezelligheid moet je niet echt gaan want het is een vrij moderne en drukke stad, dus het centrum heeft niet echt relaxte cafeetjes (mijn mening, voor zover ik weet) maar wel kroegen/bars. Dus: Heel veel winkels, perfect als je lekker veel geld uit te geven hebt want je komt altijd wel wat tegen in R'dam! 



Rotterdam Prins Alexander (Alexandrium)

Ik hou van dit gedeelte van Rotterdam! Het winkelcentrum 'Alexandrium' is heerlijk om te winkelen, lekker warm in de winter en het is ook netjes en niet vies ofzo iets. De parkeerkosten zijn heel laag en je hebt zat tentjes om een broodje of patatje te halen. Als je echt wilt zitten en koffie drinken kan dat ook bij bijvoorbeeld Deli France, La Place of de Hema. Hou er rekening mee dat het een overdekt centrum is en dus niet 'een gezellige stad'. Ik kom eigenlijk alleen in het Alexandrium omdat ik naar de Primark wil want ik vind dat ik qua kleding nooit zo goed kan slagen, er is wel een Zara en een H&M maar die H&M  is niet echt interessant. Dus: Als je ver van het Alexandrium woont is het niet echt de moeite waard maar als je dichtbij woont, ga er eens heen! Je kunt er trouwens wel goed beautyshoppen en er zijn ook meerdere toko's te vinden.



Utrecht


Ik kom helemaal niet vaak in Utrecht omdat het ver weg is. Het is alweer een poos geleden dat ik in Utrecht was maar ik weet nog dat ik het toen helemaal geweldig vond! Héél erg véél winkels maar ook een gezellig gedeelte met leuke eettentjes. Je hebt een overdekt gedeelte waar je ook met de trein kunt uitstappen, helemaal top! 










Den Bosch / 's Hertogenbosch


Ook Den Bosch heeft heel erg veel winkels maar is ook een hele mooie en gezellige stad om te zien. Ik was er vorig jaar toen er ook markt was waar je leuke, fashionable dingetjes voor een goedkoop prijsje kon kopen. 
















Alkmaar


In Alkmaar ben ik ook al een paar keer geweest omdat ik daar langs rijdt als ik naar mijn tante ga. Ik vind Alkmaar een hele gezellige stad, er zijn niet overdreven veel winkels maar wel bekende zoals H&M (meerdere), Invito, Vero  Moda, Vila en mijn favoriete sieradenwinkel Six. Je hebt ook net als veel grote steden zo'n groot plein met veel gezellige restaurants en pizzeria's. Verder zijn er vooral veel leuke woonwinkeltjes. Als je van een landelijke inrichting in je huis houdt, dan vind je superleuke winkeltjes in Alkmaar met allerlei schattige woonspulletjes.




Als je je afvraagt: Waar is Amsterdam? - Nou ik ben eerlijk gezegd niet heel erg onder de indruk van Amsterdam omdat Rotterdam meer winkels heeft. Ik vind Amsterdam voorderest wel een hele mooie en gezellige stad maar voor het shoppen ga ik toch liever naar andere steden, ook het parkeren is natuurlijk heel erg duur! 


xoxo

1 opmerking:

  1. Ik vind Breda een prachtige stad om te gaan winkelen , echt een shoppingstad !
    Sluis is ook niet mis , maar daar ga ik alleen naartoe om haarproducten te kopen , die zijn daar véél goedkoper ;p

    BeantwoordenVerwijderen